15.02.2017 22:37

Real Madrid recht de rug op tijd tegen Napoli

Nadat Real Madrid vroeg op een 0-1 achterstand kwam tegen SSC Napoli, leek de ploeg het moeilijk te gaan krijgen. In eigen huis werd woensdagavond echter in ruim een helft de achterstand goed gemaakt: 3-1. Karim Benzema, Toni Kroos en Casemiro scoorden.

De wedstrijd begon meer dan lekker, met een hoog tempo werd door beide ploegen de aanval gezocht. Verrassend genoeg was Napoli het eerste succesvol. Keylor Navas stond verkeerd opgesteld in zijn doel en liet zich verrassen door een geplaatste bal van Lorenzo Insigne. Real Madrid liet de koppies echter niet hangen en ging snel op zoek naar de gelijkmaker. Via Benzema werd deze nog voor de twintigste minuut gevonden. Dani Carvajal zette geweldig voor, de Fransman kopte raak. Vervolgens kregen Cristiano Ronaldo en Benzema nog grote kansen op de 2-1, maar de Portugees jaagde over, terwijl Benzema de paal raakte.

Vroeg in de tweede helft stelde Real Madrid snel orde op zaken. Ronaldo leverde zijn eerste echte bijdrage in het duel door op knappe wijze de achterlijn te halen, om vervolgens terug te leggen op Kroos. De Duitser bleef vanaf de zestien kalm en plaatste de bal in de rechterhoek. Nog geen vijf minuten later besliste Casemiro de wedstrijd met een heerlijke goal. De controleur op het middenveld nam een afgeslagen voorzet op de pantoffel en vond met een ware kanonskogel de linkerhoek.

Na de 3-1 was het wel gespeeld in Santiago Bernabéu, alhoewel de invalbeurt van Arkadiusz Milik nog een mooi moment was in het duel. De Poolse spits raakte vier maanden geleden zwaar geblesseerd in dienst van Polen en speelde zijn laatste duel voor Napoli op 2 oktober 2016. Tegen Real Madrid kreeg hij echter tien minuten speeltijd, waarmee zijn revalidatie definitief afgerond is. Hij kon echter geen impact maken in Spanje, waardoor Napoli op 7 maart een 3-1 nederlaag moet goed zien te maken.

Door: Jos Boesveld