16.02.2017 09:30

Mertens: "Thuis kunnen we nog iets meer"

Dries Mertens (r.) probeert Toni Kroos (m.) af te stoppen tijdens het Champions League-duel Real Madrid - SSC Napoli (15-02-2017).
Dries Mertens (r.) probeert Toni Kroos (m.) af te stoppen tijdens het Champions League-duel Real Madrid - SSC Napoli (15-02-2017).

Dries Mertens weet dat het een zware kluif zal worden, maar de Belgische aanvaller van SSC Napoli blijft geloof houden in een goede afloop in de Champions League tegen Real Madrid. Woensdagavond verloor Napoli met 3-1 van de Madrilenen.

Napoli begon goed aan de wedstrijd, want Lorenzo Insigne bracht de Italianen al vroeg op voorsprong. "Je komt 0-1 voor, maar als je dan nog met 3-1 verliest, is dat zwaar", aldus Mertens tegenover Sporza. "Ook al weet je dat Real Madrid een geweldige ploeg is. Zij laten je fouten maken en bepaalde passes geven, waardoor je in de problemen komt. Dat is hun sterkte."

Mertens had hoogstpersoonlijk voor de 3-2 kunnen zorgen. "Het was een goeie bal van José Callejón, die hem goed teruglegde. Op zich raakte ik de bal niet slecht, maar hij ging iets te hoog", aldus de oud-speler van onder meer PSV en FC Utrecht. Mertens blijft geloven in een stunt. "Of we dit nog kunnen goedmaken? Zeker. We hebben hier getoond dat we kunnen voetballen. In Madrid is het altijd moeilijk, thuis kunnen we nog iets meer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner