16.02.2017 09:46

Madrilenen volgen Fran Sol bij Willem II

Onvrede bij Fran Sol tijdens het competitieduel Willem II - NEC Nijmegen (15-01-2017).
Onvrede bij Fran Sol tijdens het competitieduel Willem II - NEC Nijmegen (15-01-2017).

De prestaties van Fran Sol bij Willem II worden op de voet gevolgd door een aantal spelers van Real Madrid. De Spaanse spits werd geboren in Madrid en was in het verleden actief in de jeugdopleiding van de Madrilenen.

"Ik ben goed bevriend met Dani Carvajal", vertelt Fran Sol op de clubsite van Willem II. "Maar ik ken ook veel andere spelers van het eerste team. Soms krijg ik berichtjes van ze als Willem II heeft gewonnen of als ik heb gescoord en via sociale media ontvang ik ook wel eens felicitaties. Sowieso valt het me op dat veel mensen in Spanje de Eredivisie volgen: de competitie is populair."

Fran Sol heeft het naar zijn zin in Tilburg. "Je kunt alleen presteren als je je goed voelt en met mij gaat het perfect. Het was even wennen aan het team, de coach en de staf. Maar al vrij snel had ik met iedereen een klik. Het niveau in de Eredivisie bevalt me en ook in Tilburg voel ik me goed", aldus Fran Sol, die ook niets te klagen heeft over het klimaat in Nederland. "In Madrid is het ook altijd koud, dus de stap naar Nederland was niet zo groot."

De Spanjaard denkt ook graag terug aan de wedstrijd tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. "De mooiste wedstrijd tot nu toe? Dat was zeker weten de zege op Ajax. Het was onze eerste overwinning van het seizoen en het was mooi om in een groot stadion te spelen. Het publiek was stil toen ik de 1-2 scoorde en na de wedstrijd was het feest in de kleedkamer."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner