16.02.2017 13:45

Wenger siddert na: "Werd een nachtmerrie"

Voor Arsenal lijkt het doek opnieuw te vallen in de achtste finales van de Champions League, na de harde nederlaag tegen Bayern München (5-1). Beide ploegen gingen nog met een gelijke stand de rust in, maar na de hervatting werd Arsenal overlopen.

"Het was een bijzondere wedstrijd, want in de eerste helft ging het goed. Vlak voor rust kregen we nog twee goede kansen", aldus manager Arsène Wenger. Na rust ging het hard. In veertien minuten tijd namen de Duitsers afstand tot een 4-1 voorsprong. "We kregen een paar stoten. Laurent Koscielny viel uit en daarna scoorden ze twee keer heel snel. Vooral de tweede goal zag er niet goed uit. We dachten een corner te krijgen, vijf spelers liepen vooruit, er waren twee ballen op het veld en kregen vervolgens een doelpunt tegen", beklaagt Wenger zich tegenover Sky Sports.

"De grootste problemen kwamen na het derde doelpunt, want we verloren de organisatie en zaten er mentaal doorheen. We waren kwetsbaar en de laatste 25 minuten werden een nachtmerrie." Via Thiago en Thomas Müller werd de schade nog groter voor Arsenal, waardoor de return in Londen een formaliteit lijkt.

Met de aanstaande eliminatie, gaat Arsenal er voor het zevende jaar op rij uit in de achtste finales van de Champions League. De kritiek op Wenger, die sinds 1996 aan het roer staat, neemt door de nieuwe sportieve teleurstelling toe. Martin Keown, voormalig verdediger die acht jaar onder Wenger speelde, vindt het tijd voor verandering. "We zijn op een punt aangekomen waarop Wenger tegen zichzelf in bescherming genomen moet worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner