16.02.2017 15:39

Génésio had overleg met Memphis over AZ

AZ krijgt donderdagavond bezoek van Olympique Lyon voor de zestiende finales van de Europa League. De Fransen kenden AZ niet goed, maar via Memphis Depay kon informatie worden ingewonnen.

"We kenden niet veel van de stad Alkmaar en de club. Wat dat betreft is Amsterdam beter bekend bij ons. We weten dat AZ vierde staat, achter het bekende trio. Het is dus een sterke ploeg, want ze staan daar niet voor niets", was het eerste beeld dat trainer Bruno Génésio van de tegenstander had.

"Inmiddels hebben we AZ goed bekeken. Het is een georganiseerde ploeg, die echt volgens de Nederlandse voetbalfilosofie speelt. Ook heb ik met Memphis Depay gesproken over de club. Hij vertelde dat AZ niet tot de topclubs behoort in Nederland, maar dat ze wel gevaarlijk zijn." Depay is zelf niet speelgerechtigd, omdat hij met Manchester United al minuten maakte in de Europa League.

De confrontatie met AZ is voor Lyon een tussenstation op weg naar een hoger doel. "Door onze slechte resultaten in de competitie staat er druk op. Die is er bij een grote club als Lyon altijd. Maar we hebben de potentie om het toernooi te winnen. Dat gaat stap voor stap en begint morgen."

"We hebben er zin in en hebben hoge verwachtingen, maar we zitten in een moeilijke fase. Toch zie ik verbeteringen in ons spel. Nu moeten we de individuele fouten eruit halen die ons punten kosten. We gaan in ieder geval alles geven." Olympique Lyon verloor vier van de laatste vijf wedstrijden.

De aftrap van het duel in Alkmaar is om 19.00 en LIVE te volgen op Voetbal.com.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner