16.02.2017 16:24

Koscielny begrijpt niets van ineenstorting

Robert Lewandowski (r.) probeert de bal te controleren, terwijl Laurent Koscielny (l.) in zijn nek hijgt. (15-02-2017)

Met het uitvallen van aanvoerder Laurent Koscielny, viel ook heel Arsenal uit elkaar op bezoek bij Bayern München (5-1). Vlak na de rust, bij een 1-1 stand, verliet de Fransman het veld en het ging vervolgens heel hard.

Via doelpunten van Thiago (2), Robert Lewandowski en Thomas Müller liepen de Duitsers uit naar een ruime zege, waardoor de return in Londen enkel een formaliteit lijkt. Koscielny kan de vraag waar het mis ging niet beantwoorden. "Ik weet het ook niet. We speelden een goede eerste helft, waarin we heel diep gingen om geen kansen weg te geven. De 1-1 ruststand was ook goed voor ons."

Koscielny had zelf nog een belangrijk aandeel in de gelijkmaker van Alexis Sánchez. De verdediger tikte een bal weg voor de voeten van Lewandowski, die hem vervolgens een onfortuinlijke schop gaf. De bal ging op de stip, die Sánchez in twee instanties achter Manuel Neuer wist te werken.

"Na het tweede doelpunt moesten we compact blijven. We hadden nog een return, waarin we konden winnen. Je moet bij elkaar blijven, verdedigen met alle elf de spelers en geen schade oplopen. Dat deden we niet." Bayern maakte in tien minuten tijd drie doelpunten, waarna Müller vlak voor de tijd de slachtpartij complementeerde.

Het lukte in de geschiedenis van de Champions League nog geen enkele club om een verschil van vier doelpunten nog om te draaien. De wedstrijd in het Emirates Stadium gaat alleen nog om de eer. "We zijn professionals en zullen proberen de tweede wedstrijd te winnen. Maar na zo'n wedstrijd is dat wel heel lastig", besluit de 31-jarige Koscielny tegenover Arsenal TV.