16.02.2017 22:44

Legia mist aanvoerder in de return met Ajax

Miroslav Radović (r.) wordt voorbijgelopen door Amin Younes (l.), die behendiger is. (16--02-2017)
Miroslav Radović (r.) wordt voorbijgelopen door Amin Younes (l.), die behendiger is. (16--02-2017)

Eén van de meest ervaren voetballers aan de kant van Legia Warschau hoeft niet af te reizen naar Amsterdam voor de returnwedstrijd in de Europa League tegen Ajax. Miroslav Radović kreeg in Polen geel en is daardoor automatisch geschorst.

Radović kreeg in de groepsfase van de Champions League al twee gele kaarten, de kaart die hij in de Europa League ontving wordt daarbij opgeteld. De ervaren Serviër, die werd geboren in Bosnië-Herzegovina, speelde bijna negen jaar voor Legia Warschau, waarna hij in China, Slovenië en zijn thuisland zijn geluk beproefde. Aan het begin van het huidige seizoen keerde hij terug op het oude nest, waarna hij meteen aanvoerder werd.

De middenvelder speelde meer dan tweehonderd wedstrijden op het hoogste voetbalniveau van Polen, terwijl hij ook een kleine zeventig duels in Europese competities speelde. Op het moment van schrijven staat het 0-0 in Warschau, waardoor de returnwedstrijd in Amsterdam een erg belangrijke wordt. Kenny Tete kreeg in de slotfase nog zijn tweede gele kaart, waardoor hij ook niet inzetbaar is in de return.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner