16.02.2017 23:20

Zlatan helpt United, Huntelaar scoort vijftigste

Manchester United is de knock-outfase van de Europa League donderdag begonnen met een ruime zege. De eerste wedstrijd tegen het Franse AS Saint-Étienne eindigde in 3-0 dankzij drie doelpunten van Zlatan Ibrahimović.

Bij Manchester United had Daley Blind een basisplaats. Coach José Mourinho had zelfs de Duitser Bastian Schweinsteiger opgenomen in zijn selectie, maar die bleef op de bank. De ontmoeting met de Fransen was vooral het weerzien tussen de broers Paul en Florentin Pogba. De eerste trok donderdag aan het langste eind.

Ibrahimović zette de thuisploeg met een beetje geluk op voorsprong. Zijn vrije trap werd door een speler van Saint-Étienne van richting veranderd en rolde tergend langzaam in het doel. In de tweede helft verdubbelde de Zweed de voorsprong met een intikkertje. Vlak daarvoor had Nolan Roux namens de Fransen nog een grote kans op de gelijkmaker gemist. Vanaf elf meter maakte Ibrahimović vlak voor tijd de 3-0, nadat hij was neergehaald in het strafschopgebied.

Bij Schalke 04 kon Klaas-Jan Huntelaar voor het eerst sinds eind september, toen hij voor het laatst scoorde in het shirt van Schalke 04, weer eens juichen. De Nederlandse spits scoorde als invaller de 3-0 tegen PAOK Saloniki. Voor Huntelaar was het zijn vijftigste doelpunt in Europees clubverband, voor sc Heerenveen, Ajax en Schalke 04 scoorde hij in de Champions League (14), Europa League (30) en de kwalificatietoernooien (6). Guido Burgstaller en Max Meyer scoorden voor Huntelaar.

Bij RSC Anderlecht - Zenit St. Petersburg had de jonge Frank Acheampong een absolute hoofdrol. De linksbuiten verraste de Russische defensie met twee goals binnen het half uur. Zijn eerste maakte hij na vijf minuten, na een uur spelen werd Acheampong naar de kant gehaald. Gescoord werd er daarna niet meer. AS Roma walste in Spanje over Villarreal CF heen. Edin Džeko scoorde een hattrick nadat Emerson de Romeinen na een half uur spelen al op voorsprong had gezet: 0-4.