17.02.2017 14:53

Feyenoord kan negatieve reeks ADO verlengen

Teleurstelling bij Édouard Duplan na de 3-1 nederlaag van zijn ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles. (11-02-2017)
Teleurstelling bij Édouard Duplan na de 3-1 nederlaag van zijn ADO Den Haag tegen Go Ahead Eagles. (11-02-2017)

De kans dat dit weekend een einde komt aan de sportieve malaise van ADO Den Haag, lijkt niet groot. De Hagenaren pakten in de tweede seizoenshelft nog geen enkel punt en moeten zondag de strijd aangaan met Feyenoord, dat na de winterstop nog geen steek liet vallen.

Het ontslag van Željko Petrović en het aanstellen van Alfons Groenendijk heeft (nog) niet het gewenst schokeffect teweeg gebracht. ADO Den Haag ging bij het debuut van Groenendijk onderuit tegen Go Ahead Eagles (3-1) en is daardoor de nieuwe hekkensluiter van de Eredivisie. Het verlies in de Adelaarshorst was voor ADO Den Haag de negende nederlaag in tien wedstrijden tijd. De negatieve reeks kan door Feyenoord worden verlengd.

Groenendijk moet ADO Den Haag zo snel mogelijk weer op de rit krijgen, want als het zo doorgaat valt aan het einde van het seizoen het doek voor de Hagenaren. "Ik heb deze week gebruikt om de spelersgroep goed te leren kennen. Het is belangrijk dat we jongens hebben die denken in het collectief en het teambelang. Als je allemaal individuen hebt, dan kan je nooit een prestatie leveren", aldus de trainer in gesprek met het televisiekanaal van ADO Den Haag.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner