18.02.2017 10:59

Steijn voelt titel komen: "Voorsprong is groot"

Na een overwinning op directe concurrent FC Volendam komt rechtstreekse promotie via het kampioenschap van de Jupiler League wel heel erg dichtbij voor VVV-Venlo. Dit beseft Maurice Steijn, maar hij wil waken voor onderschatting.

VVV-Venlo had vrijdagavond in Volendam genoeg aan een vroeg doelpunt van Moreno Rutten. "Een mooie en verdiende overwinning. Wij willen zo graag kampioen worden en dat stralen we ook uit", zo stelt Steijn na de negentiende winstpartij van het seizoen. De ploeg staat nu elf punten voor op FC Volendam en dertien op MVV, dat nog wel in actie moet komen in speelronde 26.

Jong Ajax staat dichter bij VVV-Venlo, maar de beloften van de Amsterdammers mogen niet promoveren en zijn dus geen concurrent voor het kampioenschap. "De voorsprong is nu groot", beseft Steijn dan ook in gesprek met Voetbal International. "Maar we moeten niet hautain worden. Dit moeten we volhouden. Ook tegen Achilles'29 (de eerstvolgende tegenstander van VVV-Venlo, red.) kunnen we verliezen als we niet bij de les zijn. Maar ik zie ons niet veel misstappen meer maken. We moeten vol gas blijven geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner