18.02.2017 14:17

Guardiola hekelt geruchten over Barça-rentree

FC Barcelona leed deze week een pijnlijke nederlaag tegen Paris Saint-Germain. In Frankrijk werden de Catalanen met liefst 4-0 naar huis gestuurd. De druk op trainer Luis Enrique neemt steeds verder toe, maar Pep Guardiola keert sowieso niet terug.

In de Spaanse media wordt nadrukkelijk gespeculeerd over een mogelijke rentree van Guardiola bij FC Barcelona, maar de huidige manager van Manchester City is vrij duidelijk over een terugkeer bij zijn oude club. "Ik ga als trainer nooit meer terug naar Barcelona", vertelt de Spaanse oefenmeester resoluut tegen Sky Sports. Guardiola heeft geen behoefte om nog eens als trainer actief te zijn in Catalonië. "Ik heb een punt gezet achter die periode."

Guardiola vertrok in 2012 naar Bayern München, nadat hij vier seizoenen uiterst succesvol was geweest met Barça. Volgens de oefenmeester is er, na de oorwassing tegen PSG, geen einde gekomen aan een tijdperk. "Barcelona is nog steeds het beste team van de wereld", stelt Guardiola. "Natuurlijk is dit resultaat een verrassing, omdat ze zo goed zijn. Maar in het voetbal kan alles gebeuren. Barcelona heeft het voetbal de laatste tien jaar gedomineerd en dat zullen ze blijven doen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner