18.02.2017 15:46

Tegenvallende Ziyech wordt flink bekritiseerd

Hakim Ziyech verlaat applaudisserend het veld na afloop van de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV. (18-12-2016)
Hakim Ziyech verlaat applaudisserend het veld na afloop van de Eredivisie-topper tussen Ajax en PSV. (18-12-2016)

Hakim Ziyech maakte donderdag tegen Legia Warschau geen goede indruk bij Ajax. De 23-jarige middenvelder krijgt nu forse kritiek van oud-profvoetballer Rinus Israël, die niet te spreken is over de houding van Ziyech.

"Ziyech viel zeker tegen. Die was echt onder de maat", vertelt Israël in gesprek met NH. Ook Lasse Schöne kon donderdag zijn stempel niet drukken bij Ajax. De Deense middenvelder kreeg daarop kritiek van Henk Spaan en Israël sluit zich daarbij aan. "Hij is normaal gesproken de man die het voetballend een beetje op niveau houdt, maar Spaan kan er weleens gelijk in hebben. Als de weerstand groter wordt, heeft Schöne problemen."

"In de Nederlandse competitie heeft hij het vermogen om bij balbezit de diepte te vinden, maar als de ruimte kleiner wordt en de weerstand groter is, heeft hij problemen om er goed uit te komen", vervolgt Israël zijn analyse over de middenvelders van Ajax. De oud-speler van onder meer Feyenoord en PEC Zwolle besluit met een extra kritische noot in de richting van Ziyech. "Het was gewoon slecht. Ik heb de indruk dat hij denkt dat hij al gearriveerd is."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner