18.02.2017 18:20

City in beker op herhaling tegen Huddersfield

Het seizoen van Manchester City is door een gelijkspel in de achtste finale van de FA Cup een stuk zwaarder geworden. De sterrenploeg uit de Premier League kwam tegen Huddersfield Town niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Zoals gebruikelijk in het Engelse bekertoernooi volgt er nu een returnwedstrijd. In het stadion van Manchester City moet nu de beslissing vallen.

Met Kun Agüero voor de geblesseerde Gabriel Jesus stuurde Pep Guardiola absoluut niet zijn B-garnituur het veld in, maar toen het twintig minuten voor tijd nog steeds 0-0 stond tegen de nummer drie uit de Championship, bracht Guardiola Kevin De Bruyne en Leroy Sané in. Ook de komst van de creatievelingen bracht geen uitkomst, waardoor het duel doelpuntloos eindigde.

De achtste finale van de FA Cup staat in het teken van falende Premier League-ploegen. Eerder op de zaterdag ging Burnley onderuit tegen de amateurs van Lincoln City, die uitkomen op het vijfde voetbalniveau van Engeland. Regerend landskampioen Leicester City blameerde zich via een 0-1 nederlaag op bezoek bij derdeklasser Millwall, terwijl Middlesbrough het ontzettend moeilijk had met Oxford United. De ploeg uit de League One scoorde twee keer, maar de Premier League-club vond drie keer het net: 3-2.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner