18.02.2017 18:31

Real Madrid wint en blijft koploper in Spanje

Real Madrid heeft zaterdag met een zege op middenmoter Espanyol (2-0) concurrent FC Barcelona weer op vier punten achterstand gezet in de strijd om de Spaanse titel. Gareth Bale, die na maanden revalideren zijn rentree maakte, zorgde diep in de tweede helft voor de beslissende tweede treffer. Dat deed hij als vervanger van Morata, die na een half uur spelen de 1-0 had binnen gekopt.

Bale onderging eind november een operatie omdat de pezen van zijn rechterenkel waren beschadigd. De revalidatie van de Welshman, door coach Zinédine Zidane omschreven als een sleutelspeler, nam bijna drie maanden in beslag.

Real Madrid was in Santiago Bernabéu voor de 42e officiële wedstrijd op rij trefzeker en zette daarmee een nieuw clubrecord neer. In blessuretijd dacht Cristiano Ronaldo een strafschop te krijgen toen hij gevloerd werd in het zestienmetergebied. De scheidsrechter draaide zijn beslissing echter terug omdat hij, ten onrechte, meende dat de Portugees buitenspel stond.

Koploper Real heeft nu 52 punten uit 21 wedstrijden. FC Barcelona, dat tweede staat met 48 punten uit 22 wedstrijden, speelt zondag tegen CD Leganés.