18.02.2017 19:17

Cocu beloont Bergwijn voor sterke invalbeurt

Steven Bergwijn (l.) gaat Ramon Leeuwin voorbij (r.) tijdens de wedstrijd PSV - FC Utrecht. (12-02-2017)

Steven Bergwijn mag zaterdagavond in de thuiswedstrijd van PSV tegen NEC vanaf het begin meedoen. De negentienjarige aanvaller krijgt van trainer Phillip Cocu de voorkeur boven Gastón Pereiro. Afgelopen zondag kwam Bergwijn tegen FC Utrecht na rust in het veld voor de Uruguayaan en had hij als invaller een belangrijk aandeel in de zege (3-0).

Bij PSV is er ook een basisplaats voor Santiago Arias, die terugkeert van een schorsing en de voorkeur krijgt boven Joshua Brenet. De Eindhovenaren kunnen bij een overwinning op NEC de druk opvoeren op koploper Feyenoord en nummer twee Ajax. De Rotterdammers nemen het zondagmiddag op tegen ADO Den Haag, terwijl voor Ajax het lastige uitduel met Vitesse op het programma staat.

NEC-trainer Peter Hyballa hoopt dat zijn ploeg ditmaal niet zo naïef uit de startblokken komt als tijdens de vorige ontmoeting, toen de Nijmegenaren na 24 minuten spelen al tegen een 0-4 achterstand aankeken. De Duitser kiest ervoor om wat zekerheid in te bouwen en stuurt zijn team in een 5-3-2-formatie het veld op. Robin Buwalda versterkt de vijfmansverdediging, Michael Heinloth vervangt de geblesseerde Mikael Dyrestam.

De wedstrijd is vanaf 19:45 LIVE te volgen.