18.02.2017 21:41

PSV voert druk op met benauwde zege op NEC

Marco van Ginkel (m.) bedankt Bart Ramselaar (r.), die PSV voor de tweede keer een voorsprong bezorgt tegen NEC. (18-02-2017)

PSV heeft ook de zesde wedstrijd na de winterstop tot een goed einde gebracht. De nummer drie van de Eredivisie overtuigde niet, maar rekende voor eigen publiek wel af met NEC door met 3-1 te winnen. De druk ligt nu bij Feyenoord en Ajax, die zondag in actie komen.

Na zijn goede invalbeurt tegen FC Utrecht (3-0) mocht Steven Bergwijn het tegen NEC vanaf de eerste minuut laten zien. Hoewel de jonge buitenspeler in de openingsfase geen verpletterende indruk maakte, verdiende hij na twintig minuten spelen wel een strafschop na een onnodige overtreding van Janio Bikel. Na een reeks kleine kansen voor onder meer Luuk de Jong schoot Marco van Ginkel vanaf elf meter wél raak. De 1-0 was een mooie opsteker voor PSV, dat moeite had met het taaie NEC.

De Nijmegenaren beperkten zich in de eerste helft voornamelijk tot verdedigen. Verrassend genoeg kwam NEC de achterstand snel te boven. Het doelpunt van NEC was prachtig: met een lange pass werd de vrijstaande André Fomitschow bereikt, die aan de linkerkant veel ruimte kreeg en met een lage voorzet Ali Messaoud bereikte. Messaoud maakte de aanval af door vanaf tien meter de bal in de verre kruising te schieten.

Zonder overtuigend te spelen had PSV in de eerste helft de touwtjes in handen. Ook na rust domineerden de Eindhovenaren. Dat leverde al snel de 2-1 op. Nadat Van Ginkel er niet in slaagde om een voorzet van Davy Pröpper te promoveren tot doelpunt, schoot Bart Ramselaar in twee instanties de bal wel achter Joris Delle. PSV ging vervolgens op zoek naar een derde treffer, maar durfde weinig risico te nemen. In de blessuretijd kwam de 3-1 er toch. Op aangeven van Santiago Arias schoot aanvoerder Luuk de Jong raak.

Voor PSV begint nu de voorbereiding op de topper van de volgende speelronde. De Eindhovenaren gaan dan op bezoek bij koploper Feyenoord; een mogelijk cruciaal duel in de titelstrijd. Feyenoord komt zondag nog in actie tegen ADO Den Haag, Ajax neemt het op tegen Vitesse.

Door: Vincent Houttuin