19.02.2017 09:13

Mulder kookt van woede na duikeling van Ünal

Erwin Mulder (m.) gaat in discussie met Enes Ünal (l.) en Dylan Seys (r.). De doelman van sc Heerenveen vindt het onterecht dat hij een penalty tegen krijgt. (18-02-2017)
Erwin Mulder (m.) gaat in discussie met Enes Ünal (l.) en Dylan Seys (r.). De doelman van sc Heerenveen vindt het onterecht dat hij een penalty tegen krijgt. (18-02-2017)

Het duel tussen FC Twente en sc Heerenveen werd zaterdagavond beslist door een onterechte strafschop (1-0). De schwalbe van Enes Ünal werd na afloop volop besproken en de spits vertelde ook zijn kant van het verhaal.

Ünal ging wel erg gemakkelijk naar de grond in een één-tegen-één met doelman Erwin Mulder. De spits van FC Twente liet zich vallen en scheidsrechter Serdar Gözübüyük trapte er met open ogen in. "Op het veld wist ik al niet zeker of hij me raakte. Als ik nu de beelden bekijk, denk ik dat er geen contact was", vertelde Ünal na afloop in gesprek met FOX Sports.

"De scheidsrechter gaf de penalty. Als ik toen had gezegd dat ik niet zeker wist of ik wel geraakt was, had hij zijn beslissing ingetrokken. Sorry als ik een fout heb gemaakt. Op het moment denk je niet na over wat je doet, het gaat allemaal erg snel op het veld. Ik ging voor een penalty en ik kreeg een penalty. Als het geen penalty was, dan spijt me dat", vervolgde de Turkse spits.

Heerenveen-doelman Mulder was na afloop woedend over de beslissing van Gözübüyük. "Ik kook van binnen", zei hij. "Ik dacht dat de scheids Ünal geel zou geven voor een schwalbe, want ik heb nul komma nul gevoeld. Ik vind het frappant dat de grensrechter die aan de andere kant van het veld stond uiteindelijk de beslissing nam. De scheidsrechter was zelf dus niet zeker, terwijl hij er veel dichterbij stond dan die grensrechter."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner