19.02.2017 10:13

Hyballa: "We hadden een punt kunnen pakken"

NEC-trainer Peter Hyballa probeert zijn spelers aan te sturen in de uitwedstrijd tegen PSV. (18-02-2017)
NEC-trainer Peter Hyballa probeert zijn spelers aan te sturen in de uitwedstrijd tegen PSV. (18-02-2017)

NEC ging zaterdag voor de vierde achtereenvolgende keer onderuit in de Eredivisie. De Nijmegenaren boden landskampioen PSV (3-1) goed partij en dat is iets waar trainer Peter Hyballa vertrouwen uit wil putten.

De oefenmeester ziet dat zijn ploeg stappen heeft gemaakt de afgelopen maanden. "Het was negentig minuten spannend tegen een club uit de top drie, dat hadden we zes maanden geleden niet durven dromen", zei Hyballa na afloop voor de camera van de NOS. "Het kwam aan op details. We hebben laten zien dat we defensief goed kunnen staan. Uiteindelijk is de overwinning van PSV wel verdiend. Zij hadden bijvoorbeeld meer balbezit en dit en dat."

NEC kwam na twintig minuten spelen op achterstand door een raak geschoten strafschop van Marco van Ginkel, maar Ali Messaoud zette al snel de 1-1 op het scorebord. Volgens de Duitse oefenmeester bracht zijn ploeg zichzelf daarna te vaak in de problemen. "We kregen een aantal counters om de oren na balverlies, terwijl we het zelf niet altijd goed uitspeelden. We hadden hier een punt kunnen pakken. We hadden beter aan de bal moeten zijn."

Door de nederlaag bij PSV blijft NEC steken op de twaalfde plaats in de Eredivisie. Hyballa zegt zich geen zorgen te maken over degradatie. Het verschil met de huidige nummer zestien Excelsior bedraagt zes punten. "We staan nu boven de streep en dat blijft ook zo", aldus de coach. "Het wordt wel weer eens tijd voor drie punten. Dat moet volgende week tegen Sparta Rotterdam dan maar gebeuren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner