19.02.2017 10:47

Streppel: "Een wonder dat wij hier niet scoren"

SC Heerenveen was de grote verrassing tijdens de eerste seizoenshelft, maar draait sinds de jaarwisseling wel erg stroef. Ook het duel met FC Twente werd verloren door de Friezen (1-0). Trainer Jurgen Streppel baalt van de vele gemiste kansen.

Heerenveen kreeg in de Grolsch Veste een aantal goede mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar verloor door een strafschop van Mateusz Klich vlak na rust. "Het is een wonder dat wij hier niet scoren", vertelde Streppel na afloop aan FOX Sports. De oefenmeester was tevreden over het spel van zijn ploeg, maar hoopt dat in de volgende wedstrijden het vizier wel op scherp staat. "Je zult wel een keer moeten gaan scoren."

Volgens Streppel had zijn elftal het in de beginfase erg lastig met het middenveld van de thuisploeg. De coach van Heerenveen was blij dat zijn ploeg toen ongeschonden bleef. "Dat leverde Twente een paar goede kansen op, daar zijn we door het oog van de naald gekropen. Daarna hebben we de regie overgenomen. We kregen kans op kans, maar je moet wel de trekker overhalen. Dat is het enige dat we onszelf kunnen verwijten."

Heerenveen verloor uiteindelijk door een onterechte strafschop. Twente-spits Ünal ging gretig naar de grond in een één-tegen-één met doelman Erwin Mulder. "Dan glijdt Doke (Schmidt, red.) ook nog eens uit in een één tegen één duel met Ünal, wat heel zuur is, en gaat de bal op de stip." Streppel wilde verder niets kwijt over de penalty. "Je kunt het toch niet terugdraaien. Scheidsrechters nemen een beslissing en of die nu goed of fout is, dat moet je accepteren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner