19.02.2017 15:44

Mattheij schuldbewust na weer een rode kaart

Robin Pröpper (l.) wil Jurgen Mattheij (r.) troosten. De mandekker van Excelsior moet na ruim een half uur inrukken met een rode kaart. (18-02-2017)
Robin Pröpper (l.) wil Jurgen Mattheij (r.) troosten. De mandekker van Excelsior moet na ruim een half uur inrukken met een rode kaart. (18-02-2017)

Voor de tweede keer in drie wedstrijden werd Jurgen Mattheij zaterdagavond met rood van het veld gestuurd. De verdediger van Excelsior pakte tegen Heracles Almelo na iets meer dan een halfuur spelen zijn tweede gele kaart, waardoor de Rotterdammers bijna een uur lang met een man minder op het veld stonden.

Het tiental van Excelsior hield geen stand in Almelo en verloor uiteindelijk met 4-0. Mattheij voelt zich daar enorm schuldig over. Drie weken geleden pakte de verdediger tegen Roda JC ook al rood. Toen verloren de Rotterdammers eveneens met 4-0. "In Limburg had ik een grote mond en riep ik dat ik van die rode kaart moest leren. Nu houd ik mijn mond en zal ik dit op mijn manier moeten verwerken. Ik voel me schuldig jegens mijn teamgenoten. Het had niet weer mogen gebeuren", zegt Mattheij tegenover De Telegraaf.

De verdediger van Excelsior is niet boos op scheidsrechter Siemen Mulder, die de rode kaart uitdeelde. "De eerste kaart was een beetje overdreven. Er was nauwelijks contact. Ik raakte hem heel licht. De tweede was niet slim van me. Daar is geen discussie over. Ik had beter moeten weten tegen Armenteros, die me bewust opzocht. Slim van hem maar dom van mij."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner