20.02.2017 09:10

Kuyt onschuldig: "Eerlijk antwoord gegeven"

Dirk Kuyt (r.) zet Feyenoord na een kleine zeventig minuten spelen op een belangrijke 0-1 voorsprong tegen Roda JC. (15-01-2017)
Dirk Kuyt (r.) zet Feyenoord na een kleine zeventig minuten spelen op een belangrijke 0-1 voorsprong tegen Roda JC. (15-01-2017)

Dirk Kuyt moest vorige week tegen FC Groningen op de bank beginnen. Over die reserverol was de aanvoerder niet tevreden. Na de gewonnen wedstrijd tegen ADO Den Haag (0-1), waar Kuijt wel weer in de basis stond, wilde Kuijt daar een streep onder zetten.

"Ik heb het hele seizoen al gezegd dat de trainer de keuzes maakt. Mij werd gevraagd hoe ik me daarbij voelde en daar heb ik eerlijk antwoord op gegeven. Daarna heb ik er een streep onder gezet en me gefocust op ADO", reageerde Kuyt voor de camera's van FOX Sports. Na zijn reserverol tegen FC Groningen vertelde de aanvoerder dat hij, als aanvoerder, op meer krediet van zijn trainer had gerekend. Voor de rest wilde Kuyt er weinig over kwijt: "We hebben nu drie punten en dat is het belangrijkst."

Tegen ADO Den Haag werd Tonny Vilhena gespaard. De middenvelder stond op scherp en bij een gele kaart zou hij geschorst zijn voor de topper tegen PSV. Zo ontstond er ruimte in het elftal voor Kuyt, die zag dat Feyenoord het moeilijk had in Den Haag: "Het was een lastige wedstrijd, maar ik denk dat we het volwassen uitgespeeld hebben. Het enige wat we hebben nagelaten, is het benutten van de ruimte die we na de goal kregen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner