20.02.2017 10:25

Van Hanegem: "Dan mist Feyenoord de titel"

De Coolsingel is nog ver weg voor Feyenoord. Dat is althans de mening van Willem van Hanegem. In zijn column in het Algemeen Dagblad waarschuwt hij Feyenoord dat de Rotterdammers de titel nog kunnen verspelen.

"Feyenoord maakte gisteren in Den Haag uiteindelijk zijn supporters toch nog blij, maar tijdens de wedstrijd hadden diezelfde fans het gevoel dat ze langs een afgrond gingen", is Van Hanegem kritisch op het spel van Feyenoord. "Ikzelf kreeg ook steeds een beroerte als die gasten van ADO de bal naar voren schoten. Hij kon namelijk best een keer goed vallen. Het is dat doelman Brad Jones redde met zijn voet, want anders was het gewoon gelijk geworden. En dan had Feyenoord met nog maar drie punten voorsprong op Ajax volgende week in de Kuip tegen PSV moeten aantreden. Daar had ik echt niet aan moeten denken!"

Het doelpunt van Karim El Ahmadi bleek voldoende voor de drie punten in Den Haag. Van Hanegem was niet onder de indruk: "Vergeet niet: Feyenoord speelde gisteren tegen de nummer achttien van de eredivisie. De nummer achttien! Niet de nummer drie of vier hè? Zo'n beperkte ploeg als ADO Den Haag hoor je, als je echt kampioen wilt worden, met je hele ziel en zaligheid ondersteboven spelen. Maar dat gebeurde dus niet."

"Daarom blijf ik Feyenoord waarschuwen, zoals ik al vaker op deze plek heb gedaan: het veldspel moet echt beter. Anders mist Feyenoord ook dit jaar de landstitel en loopt het seizoen alsnog uit op een teleurstelling, voor mij en voor iedereen die Feyenoord een warm hart toedraag."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner