20.02.2017 10:55

Guardiola over kritiek Wenger: "Onacceptabel"

Pep Guardiola is boos op de Engelse pers. De Spanjaard vindt dat de media Arsène Wenger onterecht hard aanpakt. Zijn collega ligt na de 5-1 nederlaag tegen Bayern München zwaar onder vuur.

Ook Guardiola is dit seizoen, door tegenvallende resultaten, hard aangepakt door de media. Na de 0-0 tegen Huddersfield Town in de FA-cup kreeg Guardiola ook kritische vragen te verwerken. "Mijn vriend, ik neem de beslissingen, jij analyseert mijn beslissingen", vertelde hij tegenover Sky Sports. Vervolgens begon Guardiola over zijn Franse collega. "Als ik zie hoe Wenger de afgelopen tien dagen is behandeld door oud-spelers en journalisten; dat is onacceptabel."

"Als coach moet je een beslissing nemen vlak voor een wedstrijd. Dan ga je voor de beste oplossing. Als een journalist het daar achteraf niet mee eens is, kan hij dat schrijven. Maar op dat moment is er weinig respect voor onze positie. Daarom kan ik niet respecteren hoe men met Wenger omgaat. Maar dat is ook waarom wij onze beslissingen blijven nemen en jullie kunnen zeggen wat jullie willen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner