20.02.2017 16:27

Jones weigert zichzelf eerste keeper te noemen

Brad Jones (r.) schudt de hand van ploeggenoot Jens Toornstra na afloop van FC Twente - Feyenoord. (05-02-2017)
Brad Jones (r.) schudt de hand van ploeggenoot Jens Toornstra na afloop van FC Twente - Feyenoord. (05-02-2017)

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst maakte onlangs bekend dat Brad Jones tot het einde van dit seizoen eerste doelman blijft bij de Rotterdammers. De Australiër zelf blijft wel erg bescheiden.

Kenneth Vermeer was de afgelopen seizoenen eerste keus onder de lat bij Feyenoord, maar stond de afgelopen dertien maanden aan de kant vanwege een afgescheurde achillespees. Sinds de start van het huidige seizoen is Jones de vaste eerste keeper van de Rotterdammers, maar zelf ziet hij dat niet zo. "Nee, nee… Ik ben niet de nummer één. De trainer heeft gezegd dat ik voorlopig blijf keepen", vertelt hij in gesprek met De Telegraaf. "Dat is net even wat anders, begrijp je?"

Jones maakt dit seizoen veel indruk onder de lat en kreeg pas elf keer een doelpunt tegen in 22 competitiewedstrijden. Vermeer is inmiddels weer helemaal fit, maar Van Bronckhorst blijft voor Jones kiezen. "Ook de trainer denkt dan aan wat goed is voor het team. Op mijn beurt vind ik Kenneth een absolute topprofessional, die fantastisch met de situatie omgaat op dit moment. Ook hij denkt aan wat goed is voor de hele ploeg nu."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner