20.02.2017 20:26

Schaken positief: "Nederlaag met perspectief"

Oud-Feyenoorder Ruben Schaken (r.) omspeelt Miquel Nelom (l.) tijdens ADO Den Haag - Feyenoord. (19-02-2017)
Oud-Feyenoorder Ruben Schaken (r.) omspeelt Miquel Nelom (l.) tijdens ADO Den Haag - Feyenoord. (19-02-2017)

Voor een hekkensluiter zijn alle positieve belangrijk om uit de sleur van een mogelijke degradatie te komen. Ruben Schaken beseft dat met al zijn ervaring. De buitenspeler zag zijn ploeg onderuit gaan tegen Feyenoord, maar ziet alsnog perspectief.

ADO Den Haag pakte in 2017 nog geen enkel punt en scoorde daarnaast maar twee goals in zes competitiewedstrijden. Tegen Feyenoord werd ook verloren (0-1), alhoewel de club aardig stand hield tegen de koploper van de Eredivisie. "Dit is wel een nederlaag met perspectief", stelt Schaken dan ook in gesprek met NUsport. "We hebben met elkaar afgesproken dat goed voetbal een bijkomstigheid is. Het belangrijkste is dat we keihard knokken en dat hebben we gedaan tegen Feyenoord. Met wat meer geluk hadden we een punt gepakt."

Voorlopig blijft het effect van de trainerswissel uit, maar met de komst van Alfons Groenendijk is er wel iets aan het ontstaat bij de Residentieclub. "Niets ten nadele van Petrović, maar de komst van een nieuwe trainer geeft alle spelers een nieuwe kans, ongeacht leeftijd en status. Ook de spelers die op de bank zaten. Iedereen is weer op nul begonnen. Het gaat er daardoor weer messcherp aan toe op de trainingen. Iedereen wil spelen. En de speelwijze is ook iets anders. We werken keihard en staan compact, dat werkte aardig tegen Feyenoord."

ADO Den Haag staat twee punten achter op Excelsior, Go Ahead Eagles en Sparta, die allen negentien punten bij elkaar voetbalden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner