21.02.2017 13:54

Enrique behoudt vertrouwen van spelersgroep

Luis Enrique ligt de laatste tijd zwaar onder vuur bij FC Barcelona. De oefenmeester zag zijn ploeg vorige week met liefst 4-0 verliezen van Paris Saint-Germain en de kritiek op hem neemt toe, maar als het aan Gerard Piqué en Andrés Iniesta ligt blijft Enrique gewoon aan.

Het contract van Luis Enrique loopt na dit seizoen af bij FC Barcelona, waardoor er al volop gespeculeerd wordt over een mogelijke opvolger. Piqué vindt het niet terecht dat zijn trainer zo hard wordt aangepakt. "Toen de trainer arriveerde, zaten we diep in de shit. Daarna wonnen we met hem de treble (in 2015, red.). Het zou goed zijn als mensen eens achterom kijken en zien hoeveel werk hij erin heeft gestoken. Wij blijven hem steunen tot de dood", liet de dertigjarige verdediger weten tijdens een promotie-event.

Afgelopen weekend werd er zeer moeizaam gewonnen van laagvlieger CD Leganés (2-1) en na afloop daalde er een fluitconcert neer vanaf de tribunes van Camp Nou. Volgens Iniesta bestaat er binnen de spelersgroep nog veel vertrouwen in Enrique. "Deze situatie is eenmalig. Ik weet zeker dat we onze vorm weer hervinden, ook al lijkt het alsof die nu ver is te zoeken. Er is nog niets verloren. We moeten ervan overtuigd zijn dat we de dingen weer op de juiste manier gaan doen. Ik heb geen enkele twijfels over deze ploeg."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner