21.02.2017 14:10

Nijland: "Geen overhaaste conclusies trekken"

De titelrace in de Eredivisie is dit jaar behoorlijk spannend, maar gaat volledig tussen de drie traditionele topclubs. Ajax, Feyenoord en PSV staken financieel al ver boven de andere ploegen uit en doen dat nu ook op sportief gebied.

Hans Nijland, directeur van FC Groningen, ziet ook dat dit seizoen de afstand met de traditionele top drie wel erg groot is geworden. "Toch moeten we ook geen overhaaste conclusies trekken", vertelt Nijland in het Algemeen Dagblad. "Dit seizoen is het gat inderdaad groot, maar in de afgelopen jaren was dat minder. En vergeet niet: Ajax verspeelde de titel bij De Graafschap vorig jaar. Feyenoord verloor enkele maanden terug nog van Go Ahead Eagles."

Volgens Nijland gaan de subtoppers het gat met de topclubs ook niet snel meer dichten. "We hadden het er laatst nog over: in 2004 haalden wij Erik Nevland naar FC Groningen, destijds de beste spits van Noorwegen. En transfervrij hè. Hij was 26 jaar oud nota bene. We betaalden hem 180.000 euro per jaar. Zoiets is nu volstrekt ondenkbaar geworden. De concurrentie vanuit het buitenland, de financiële middelen in Nederland, de internationale scouting in heel Europa: totaal veranderd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner