21.02.2017 22:34

Atlético velt Leverkusen met snelle counters

Atlético Madrid heeft zich dinsdagavond een goede uitgangspositie verschaft door in de achtste finales in de uitwedstrijd tegen Bayer Leverkusen met 2-4 te winnen. In een wedstrijd vol kansen, was Atlético Madrid dodelijk in de snelle omschakeling.

Zonder de nog niet fitte Jan Oblak trad Atlético Madrid aan tegen Bayer Leverkusen, waar de zeventienjarige Kai Havertz zijn basisdebuut maakte in de Champions League. De thuisploeg begon sterk aan de wedstrijd, maar het was Atlético Madrid dat de eerste grote kans kreeg. Nadat Antoine Griezmann een goede kans niet wist te benutten, was het Leverkusen-verdediger Wendell die de bal tegen de lat van het eigen doel werkte. Het zou een startschot zijn voor enkele gevaarlijke uitbraken van Atlético Madrid.

Na zeventien minuten spelen was het Saúl die na een prima actie de bal fenomenaal in de verre kruising krulde en tekende voor de 0-1. Tien minuten later stond de 0-2 ook alweer op het scorebord. Na een snelle omschakeling wist Kevin Gameiro zijn Franse metgezel Griezmann te bereiken, die vervolgens de bal hard onderkant lat in het doel schoot. Tien minuten voor rust kon Gameiro het duel op slot gooien, maar Bernd Leno bracht knap redding. Leverkusen had maar weinig in te brengen. Het grootste gevaar kwam van de voet van Kevin Kampl. De middenvelder draaide de bal richting de kruising, maar met een uiterste inspanning wist Atlético-doelman Moyá de bal uit het doel te tikken.

Leverkusen kwam gemotiveerd uit de kleedkamer en dat resulteerde al snel in een treffer voor de thuisploeg. Kampl gaf de bal mee aan de rechterkant, waar Benjamin Henrichs de bal voor kon geven op Karim Bellarabi. De Duitser wist van dichtbij doelman Moyá te verschalken. Een minuut later schoot Atlético in wederom een snelle counter hard op de lat. De Leverkusen-defensie had maar geen antwoord op de snelle uitbraken van de ploeg van Diego Simeone.

In de 59ste minuut werd de wedstrijd dan ook in het slot gegooid door Atlético. Na een mooie poort van Gameiro bij Aleksandar Dragović moest de Oostenrijker aan de noodrem trekken en haalde hij Gameiro naar de grond. Scheidsrechter William Collum wees resoluut naar de stip en Gameiro faalde niet oog in oog met doelman Leno. In de 68ste minuut kwam Bayer Leverkusen uit het niets op 2-3. Een voorzet vanaf links werd door doelman Moyá tegen Stefan Savić aan gewerkt, waarna de bal via de verdediger in het doel belandde.

Een kwartier voor tijd kwam Leverkusen nog goed weg. Charles Aránguiz kwam met gestrekt been hard inzetten op de benen van Gabi, maar kreeg slechts een gele kaart voor die onbesuisde actie. Tien minuten voor tijd begon het slotoffensief van Leverkusen. Met name Javier Hernández was nog enkele keren gevaarlijk, maar hij vond het net niet. Invaller Fernando Torres bepaalde in de 87ste minuut de einduitslag op 2-4 door een prima voorzet binnen te koppen.

Door: Thomas Mulder