22.02.2017 09:14

Klopp kent Dolberg: "Een fantastische speler"

Kasper Dolberg rust even uit tijdens de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag. (29-01-2017)
Kasper Dolberg rust even uit tijdens de wedstrijd Ajax - ADO Den Haag. (29-01-2017)

Het heeft er alle schijn van dat Kasper Dolberg een mooie carrière tegemoet gaat. De negentienjarige Deen is al op jonge leeftijd de eerste spits van Ajax en wordt nauwlettend in de gaten gehouden door de Europese top. Ook Jürgen Klopp, trainer van Liverpool, weet wie Dolberg is.

In gesprek met Ekstra Bladet praat Klopp over de blonde Ajax-spits. "Wie kent Dolberg nou niet?", vraagt de Duitse trainer zich af. Klopp is lyrisch over de Deen, die mede door het vertrek van Arkadiusz Milik aan het begin van dit seizoen doorbrak in Amsterdam. "Je kunt niet bij Ajax spelen zonder opgemerkt te worden. Hij heeft een geweldige toekomst voor zich liggen. Hij is een fantastische speler."

Het zou zomaar kunnen dat Dolberg de volgende Deen wordt die door Liverpool wordt gecontracteerd. In het verleden speelde onder meer Daniel Agger jarenlang bij The Reds. "Maar het gaat er niet om dat ze Deens zijn, het gaat om hun kwaliteiten", zegt Klopp. "Ik houd van Deense voetabllers. Ik heb Leon Andreasen bij FSV Mainz gehad; hij was een monster. Ik koester ook warme herinneringen aan Bo Svensson en Mohamed Zidan, die een Deense vrouw had. Denen hebben een goede instelling en een stevige mentaliteit."

Hoewel Dolberg nog niet altijd even constant is, heeft hij dit seizoen inmiddels tien doelpunten gemaakt in de Eredivisie. Tel daarbij de goals op die hij in andere competities maakte, dan staat de jonge spits op dertien treffers in 34 wedstrijden.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner