22.02.2017 10:14

Younes zelfkritisch: "Moet beter, veel beter"

Amin Younes (r.) speelt Denzel Dumfries (l.) voorbij tijdens de wedstrijd Ajax - Sparta Rotterdam. (12-02-2017)
Amin Younes (r.) speelt Denzel Dumfries (l.) voorbij tijdens de wedstrijd Ajax - Sparta Rotterdam. (12-02-2017)

Vorig seizoen was Amin Younes betrokken bij dertien van Ajax' doelpunten in de Eredivisie. In het huidige seizoen staat de teller nog maar op vijf. De Duitser weet als geen ander dat hij bepalender moet zijn als buitenspeler.

Younes erkent dat hij dit seizoen worstelt met zijn vorm. "Vorm komt en gaat, dat is heel moeilijk tastbaar te maken", aldus de 23-jarige buitenspeler in gesprek met Voetbal International. "Natuurlijk heb ik eraan gedacht hoe het kwam dat vorig seizoen veel acties wél lukten, ik wél veel scoorde en assists gaf, en het nu moeizamer gaat. Mijn drive is groot en ik ben de eerste die in de spiegel kijkt. Het moet beter, veel beter."

De Duitser - die nog niet lijkt te hoeven vrezen voor zijn basisplaats - scoorde dit seizoen nog maar één keer en gaf vier assists. Ten opzichte van zijn eerste seizoen bij Ajax is hij erop achteruitgegaan. "Vorig seizoen voelde ik in het veld vaak aan dat de spelers mij direct zochten: Geef Amin maar de bal, die maakt wel de actie. Ik wist dat als ik me uit liet zakken, ik automatisch werd aangespeeld. Daar komt bij dat ik nieuw was en daardoor kon ik verrassen. Nu zijn tegenstanders meer op me ingespeeld. En daarbij word ik niet altijd meer direct gezocht."

Dat men kritisch is op wat hij dit seizoen laat zien, vindt Younes niet erg. "Iedereen mag kritisch op me zijn, graag zelfs. Dat betekent dat de mensen iets van me verwachten. Ze willen de Younes van vorig jaar zien, dat wil ik ook."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner