22.02.2017 11:49

Fraser: "Bovenal maatschappelijk probleem"

Vitesse-trainer Henk Fraser staat na afloop van de nederlaag tegen Ajax (0-1) de pers te woord. (19-02-2017)
Vitesse-trainer Henk Fraser staat na afloop van de nederlaag tegen Ajax (0-1) de pers te woord. (19-02-2017)

Henk Fraser kan er niet bij dat er anno 2017 in stadions af en toe nog steeds apengeluiden te horen zijn. Afgelopen zondag was Ajax-doelman André Onana het slachtoffer van de geluiden die door een groepje fans van Vitesse werden gemaakt.

"We zitten in de 21e eeuw. Dit is toch niet meer van deze tijd?", aldus een verontwaardigde en nijdige Fraser tegenover De Telegraaf. "Het is jammer dat het nu ook weer in de sport gebeurt, maar het is naar mijn mening bovenal een maatschappelijk probleem. Het komt nog zo vaak voor. Laten we nu toch eens even normaal gaan doen. Ik vind zelf dat de straffen die worden uitgedeeld door justitie vaak niet in verhouding staan tot wat er wordt gezegd of gedaan."

Als jeugd- en profspeler heeft Fraser ook vaak te maken gehad met racisme. "Er zijn altijd mensen die je uit je balans willen halen. Dat is ze bij mij nooit gelukt. Zo ben ik opgevoed. Het interesseert mij niets wat sommige gekken naar mijn hoofd slingeren. Daar wil ik boven staan, ik wil ze niet nog meer aandacht geven. Al wil ik dit probleem daarmee absoluut niet bagatelliseren."

Vorig seizoen werden bij de wedstrijd ADO Den Haag - Ajax apengeluiden richting Riechedly Bazoer gemaakt. De middenvelder - inmiddels speler van VfL Wolfsburg - liet zich niet gek maken en trok zich er weinig van aan. De Hagenaren kregen hiervoor een geldboete. Mogelijk krijgt Vitesse een soortgelijke straf. Uiterlijk donderdag wordt duidelijk of er een vooronderzoek wordt gestart naar het incident in de GelreDome.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner