22.02.2017 13:30

Giggs wil meer Britse managers in de PL

Ryan Giggs is niet blij met het aantal buitenlandse trainers in de Premier League. De Welshman is van mening dat managers uit Groot-Brittannië te weinig kansen krijgen om te slagen op het hoogste niveau in Engeland.

"Ik denk dat het belangrijk is dat Britse trainers een kans krijgen", vertelt de oud-speler van Manchester United aan de BBC. "Natuurlijk zijn er veel buitenlandse topcoaches in de Premier League werkzaam, maar er zijn ook veel goede trainers en managers uit Groot-Brittannië zelf. Als je die kans niet krijgt, kun je jezelf niet doorontwikkelen en ook ervaren hoe het is om met een getalenteerd team te werken."

Momenteel zijn er zeven Britse managers actief in de Premier League, maar geen enkele topclub beschikt over een Britse trainer. AFC Bournemouth (Eddie Howe), Burnley FC (Sean Dyche), Crystal Palace (Sam Allardyce), Stoke City (Mark Hughes), Sunderland AFC (David Moyes), Swansea City (Paul Clement) en West Bromwich Albion (Tony Pulis) hebben een Britse trainer onder contract staan.  

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner