22.02.2017 14:31

Vardy bewust: "Zitten in een vreemde situatie"

Jamie Vardy staat uit te hijgen tijdens het competitieduel Leicester City - Manchester United (05-02-2017.
Jamie Vardy staat uit te hijgen tijdens het competitieduel Leicester City - Manchester United (05-02-2017.

Jamie Vardy neemt het woensdagavond met Leicester City in Spanje op tegen Sevilla in de achtste finale van de Champions League, maar aankomend weekend strijden The Foxes in de Premier League tegen degradatie. Een groot contrast, weet ook Vardy.

Vorig seizoen werd Leicester City kampioen van Engeland, maar nu staan The Foxes nipt boven de degradatiestreep. "We zitten in een vreemde situatie", zegt Vardy tijdens de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met Sevilla. "Maar dit is een wedstrijd waarin we tijdelijk kunnen vergeten hoe we ervoor staan in de competitie. Als we hier een goed optreden leveren, moeten we ook weer presteren in de competitie."

In de Premier League loopt het weliswaar niet lekker, maar Leicester City werd daarentegen wel groepswinnaar in de Champions League. "Eerlijk gezegd hebben we in de Champions League beter gespeeld dan in de competitie dit seizoen, maar dat moet veranderen. Dit voelt als de juiste plek om een goed optreden neer te zetten. Maar zelfs als we deze wedstrijd in een publiek park zouden spelen, zou ik alles geven."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner