22.02.2017 14:45

Karsdorp neemt voorbeeld aan routinier Lahm

Édouard Duplan (r.) probeert een poging van Rick Karsdorp (l.) te blokken tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Feyenoord (19-02-2017).
Édouard Duplan (r.) probeert een poging van Rick Karsdorp (l.) te blokken tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Feyenoord (19-02-2017).

Rick Karsdorp is onder de indruk van de rechterflank van FC Bayern München. De Feyenoorder geniet van de ervaren Philipp Lahm en analyseert het spel van de Duitse verdediger om er zelf beter van te worden.

"Met Dirk (Kuyt, red.) had ik het ook over wat Bayern met die mannen op de rechterflank liet zien", vertelt de vleugelverdediger aan De Telegraaf. "Ik vind het ongekend wat Lahm kan en hoe aanvallend hij is ingesteld. Hij wordt 34 jaar en volgens mij gaat hij stoppen na dit seizoen. Elke keer komt hij op en vliegt hij voorbij Robben. Ik zei tegen Steven (Berghuis, red.): dat moeten wij ook doen."

Karsdorp weet echter dat hij nog een lange weg te gaan heeft. "Lahm en Robben zijn van een andere categorie dan Karsdorp en Berghuis. Dat is echt heel wat anders. Ik vind het echt fascinerend. Het is goed dat wij daar naar kijken en dat we de ambitie hebben om ooit ook zo te spelen. Dat ritme van aanvallen, wel en niet opkomen als rechtsback als de rechterspits naar binnentrekt, moet je aanleren. Als Robben naar binnengaat, zie ik Lahm soms hoger staan dan Robben zelf. Dat gebeurt ook wel bij Feyenoord, maar het kan bij ons nog wel een stuk beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner