22.02.2017 20:10

Fenerbahçe klaar in Europa, United wint weer

Dick Advocaat kan zich volledig gaan richten op de competitie in Turkije. Zijn Fenerbahçe werd donderdagavond door FK Krasnodar uitgeschakeld. Na de 0-1 nederlaag in Rusland kwam de ploeg in eigen huis niet verder dan 1-1.

Nadat Fedor Smolov al vroeg in de wedstrijd de 0-1 maakte, wisten de Turken dat ze voor een moeilijke opgave stonden. Souza scoorde voor rust nog, maar onder anderen Robin van Persie en Jeremain Lens konden geen tweede en derde doelpunt maken. Gregory van der Wiel bleef de hele wedstrijd op de bank zitten bij de nummer vier van de SüperLig.

Manchester United kende wederom geen problemen met AS Saint-Étienne. In Engeland zorgde Zlatan Ibrahimović er eigenhandig al voor dat Manchester United en plek in de achtste finale nauwelijks kon ontgaan, hij scoorde een hattrick op Old Trafford. Henrikh Mkhitaryan maakte in Frankrijk al vroeg de 1-0, waarna hij geblesseerd uitviel. Saint-Étienne kwam echter niet in de buurt van Sergio Romero, waardoor Manchester United doorstoot richting de volgende ronde.

Dit geldt ook voor Klaas-Jan Huntelaar en Schalke 04. Ook de Duitsers wonnen het heenduel met 3-0, tegenstander PAOK Saloniki kon in de Veltins-Arena wederom weinig potten breken. Het werd 1-1, Alessandro Schöpf maakte de openingstreffer voor de uitploeg, Matija Nastasić maakte kort daarna een eigen doelpunt voor de eindstand. Ajax komt donderdagavond in actie tegen Legia Warschau, AZ speelt tegen Olympique Lyon.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner