22.02.2017 22:35

Goal Vardy geeft Leicester hoop tijdens return

Leicester City mag blijven hopen op de kwartfinale van de Champions League. De Engelsen gingen in Spanje weliswaar met 2-1 onderuit tegen Sevilla, maar Jamie Vardy scoorde in de slotfase een belangrijk uitdoelpunt.

Sevilla was heer en meester tijdens het eerste bedrijf in Spanje. De thuisploeg nam vanaf de eerste minuut het initiatief, terwijl Leicester City op de counter loerde. De Engelsen werden tijdens de eerste helft echter nimmer gevaarlijk. Sevilla had daarentegen na een kwartier spelen op voorsprong moeten komen. Scheidsrechter Clément Turpin legde de bal op de stip na een overtreding van Wes Morgan op Joaquín Correa, maar Leicester City-doelman Kasper Schmeichel wist de strafschop van Correa te stoppen.

De Spanjaarden bleven op jacht naar de voorsprong en tien minuten na de misser van Correa was het alsnog raak. Pablo Sarabia wist met een heerlijke kopbal uit een voorzet van Sergio Escudero de Deense sluitpost van The Foxes te verschalken. Schmeichel was kansloos, want de bal ging via de paal in het doel. Na de treffer van Pablo Sarabia bleef Sevilla dominant, maar er werd tijdens de eerste 45 minuten niet meer gescoord.

Ook na rust bleef Sevilla dominant, maar was er af en toe wel meer dreiging van Leicester City. De Engelsen probeerden om kansen te creëren, maar kregen na ruim een uur spelen de deksel op de neus. Leicester City werd verslagen met het eigen wapen: de counter. Stevan Jovetić controleerde een lange bal van achteruit en bracht vervolgens Correa in stelling. De Argentijn schoot vervolgens - via de onderkant van de lat - raak: 2-0.

Na de treffer van Correa leek Sevilla het wel te geloven. Het tempo van de thuisploeg ging omlaag, waardoor er meer ruimte kwam voor Leicester City. Sevilla was kwalitatief een stuk beter, maar toch kwam Leicester City tot scoren in Spanje. Danny Drinkwater gaf de bal goed voor vanaf de linkerkant, waardoor Jamie Vardy bij de tweede paal de bal eenvoudig tegen de touwen kon tikken: 2-1. Twee minuten voor tijd was Adil Rami nog dicht bij de 3-1, maar de Franse verdediger raakte met zijn kopbal de lat.

De treffer van Vardy biedt Leicester City perspectief. The Foxes hebben tijdens de return op 14 maart aan een 1-0 overwinning genoeg om de kwartfinale te bereiken. Aankomend weekend zal Leicester City zich eerst focussen op de competitiewedstrijd tegen Liverpool, terwijl Sevilla de derby tegen Real Betis speelt.

Door: Jurre Hermans