23.02.2017 09:31

Mourinho uit kritiek op Engelse voetbalbond

Manchester United-trainer José Mourinho is niet blij met de Engelse voetbalbond. De FA heeft de kwartfinale van de FA Cup namelijk gepland op maandag 13 maart, terwijl Manchester United op 16 maart actief is in de Europa League.

"Dit is slecht voor onze kansen in Europa", zei Mourinho woensdagavond tijdens de persconferentie na afloop van het Europa League-duel met AS Saint-Étienne. "Ik vind het heel raar dat de FA nu al bekend heeft gemaakt dat we op die maandag tegen Chelsea moeten spelen. Want misschien moeten we wel naar Rusland, Turkije of Griekenland. Er wordt opnieuw onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de clubs en het Engelse voetbal."

"Ik kan het niet maken om tegen Chelsea met een B-elftal op de proppen te komen, zoals Manchester City vorig seizoen deed", vervolgt de Portugees. "Dat kan ik niet maken, want wij zijn Manchester United. Ik kan dat ook niet maken ten opzichte van de FA Cup, wat een prachtig toernooi is. Dus mijn enige optie is bij bepaalde spelers een dubbel programma te laten afwerken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner