23.02.2017 20:42

Vooronderzoek naar discriminatie Onana

Vitesse moet vrezen voor een straf van de KNVB. De aanklager betaald voetbal besloot donderdag een vooronderzoek te starten naar de oerwoudgeluiden vanuit het Vitesse-vak.

De fans maakten de ontoelaatbare geluiden na de verloren thuiswedstrijd tegen Ajax. Die discriminerende geluiden waren gericht op doelman André Onana van Ajax, die uit Kameroen komt. De gekleurde doelman hield op bezoek in Arnhem voor de dertiende keer de nul. Het was alweer de vijfde wedstrijd waarin de Kameroense goalie zijn doel schoonhield.

De aanklager bekijkt welke maatregelen Vitesse heeft genomen om de spreekkoren te voorkomen, ze te stoppen en er tegen op te treden. Op basis van de beschikbare beelden, informatie en verklaringen van de betrokken clubs beslist de aanklager of hij met een schikkingsvoorstel komt.

In een videofilmpje, dat op YouTube verscheen, is te horen hoe fans van Vitesse na het laatste fluitsignaal 'Oeh, oeh, oeh' roepen richting Onana. De Arnhemse club heeft zich hiervan gedistantieerd en probeert de daders via videobeelden te achterhalen.

 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner