23.02.2017 23:07

Lineker: "Ontslag Ranieri onvergeeflijk"

Het ontslag van manager Claudio Ranieri bij Leicester City heeft heel wat los gemaakt in Engeland. De Italiaanse trainer loodste de Engelse club vorig seizoen naar de landstitel, maar werd donderdag op straat gezet.

De clubleiding kwam met een statement naar buiten over het ontslag van de succescoach. Het leidde tot ongenoegen bij onder meer Gary Linker. “Na alles wat Claudio Ranieri heeft gedaan voor Leicester City, is het onverklaarbaar, onvergeeflijk en enorm verdrietig om hem nu te ontslaan”, schreef Lineker op Twitter.

De Engelse oud-international speelde zelf jarenlang voor Leicester City, de club uit de stad waar hij vandaan komt. Lineker moest begin dit seizoen het populaire tv-programma Match of the Day in zijn onderbroek presenteren. Hij had vorig jaar beloofd dat te doen als 'zijn' Leicester kampioen zou worden.

Lineker was zeker niet de enige die donderdag geschokt reageerde op het ontslag van de veelgeprezen succestrainer. “Een lachertje”, zei oud-international Jamie Carragher. “Afgelopen seizoen was abnormaal voor Leicester, niet dit seizoen. Begin morgen met een standbeeld te bouwen voor hem!”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner