24.02.2017 12:30

Hake waakt voor in het nauw gedreven ADO

René Hake (l.) en Ron Jans (r.) ontmoeten elkaar voor aanvang van het duel PEC Zwolle - FC Twente. (29-01-2017)
René Hake (l.) en Ron Jans (r.) ontmoeten elkaar voor aanvang van het duel PEC Zwolle - FC Twente. (29-01-2017)

René Hake bereidt FC Twente voor op het uitduel van vrijdagavond bij ADO Den Haag. De trainer van de Tukkers weet dat de club uit de Hofstad zich in een penibele situatie bevindt, maar waakt voor de grillige ploeg van Alfons Groenendijk.

"Als je kijkt waar we staan op de ranglijst ten opzichte van ADO Den Haag, dan moeten we voor de drie punten gaan. ADO is momenteel een ploeg in het nauw. ADO in de huidige situatie moet winnen", vertelt de oefenmeester van FC Twente op de officiële website van de club. FC Twente moet het stellen zonder de geblesseerde Mateusz Klich en Oussama Assaidi. Hake weet dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken.

"Dat zal niet vanzelf gaan. Als je ziet hoe moeilijk Feyenoord het had bij ADO, dan zal het ook voor ons geen gemakkelijke wedstrijd worden." ADO verloor op bezoek bij Feyenoord met 1-0, maar was zeker niet de mindere ploeg. Toch loopt de trainer van FC Twente niet weg voor de favorietenrol. "We zullen moeten laten zien dat we tegen een lager geklasseerde ploeg als ADO de rust kunnen bewaren en het spel spelen wat we willen spelen. Dat we daarin groeiende zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner