24.02.2017 14:53

Herstelde Locadia met PSV mee naar De Kuip

Jürgen Locadia (r.) zoekt Chiró N'Toko (l.) op tijdens het competitieduel Jong PSV - NAC Breda (20-02-2017).
Jürgen Locadia (r.) zoekt Chiró N'Toko (l.) op tijdens het competitieduel Jong PSV - NAC Breda (20-02-2017).

Phillip Cocu heeft Jürgen Locadia opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het topduel met Feyenoord. De aanvaller stond maandenlang buitenspel met een lies- en knieblessure, maar keerde afgelopen week terug op de voetbalvelden, hij maakte zijn rentree in het shirt van Jong PSV.

Volgens Cocu is Locadia fit genoeg voor speelminuten tegen de koploper van de Eredivisie. De flankspeler annex spits speelde tegen NAC Breda een uur mee, hij was betrokken bij de eerste goal. Zijn schot op doel werd geblokt, waarna Jong PSV verder speelde en alsnog tot scoren kwam. Locadia speelde dit seizoen nog geen handjevol wedstrijden door blessureleed. Hij was herstellende van een liesblessure en toen zijn revalidatie er bijna op zat, kreeg de aanvaller van PSV te maken met een knieblessure.

Voor PSV is de wedstrijd tegen Feyenoord cruciaal. Als de Eindhovenaren verliezen zijn ze nagenoeg kansloos voor de titel, terwijl concurrent Ajax steviger op de tweede positie kan komen te staan. In dat geval lopen de Brabanders sowieso Champions League-voetbal mis in het volgende seizoen. Feyenoord en PSV staan zondagmiddag om 14.30 tegenover elkaar in De Kuip. De Rotterdammers kunnen voor het eerst sinds 1999 kampioen worden, PSV is de regerend landskampioen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner