25.02.2017 09:13

Vormer scoort in monsterzege van Club Brugge

Ruud Vormer (l.) schermt de bal af in een duel met Otávio (r.) tijdens de Champions League-wedstrijd FC Porto - Club Brugge. (02-11-2016)

Club Brugge heeft goede zaken gedaan in de Eerste Klasse. Concurrent SV Zulte Waregem werd met een groot machtsvertoon aan de kant gezet: 5-0. Ruud Vormer scoorde twee keer in de monsterscore.

De Nederlandse middenvelder, die onlangs nog derde werd in het klassement van de Gouden Schoen van België, opende al na drie minuten de score met een kopbal, zijn teamgenoten brachten de score vervolgens snel naar een comfortabele 3-0 voorsprong. Nog voor rust kon Vormer met zijn tweede goal de 4-0 verzorgen, na geklungel in de defensie van Zulte Waregem.

In de tweede helft maakte Jelle Vossen het feest van koploper Club Brugge compleet door vanaf de strafschopstip de 5-0 te maken. Door de overwinning loopt de ploeg, waar Stefano Denswil de hele wedstrijd speelde en Lex Immers inviel, uit op RSC Anderlecht. Het verschil met de topploeg is nu drie punten, alhoewel Anderlecht nog in actie komt.