25.02.2017 09:31

Groenendijk: "Moeilijk karwei, niet onmogelijk"

ADO Den Haag pakte vrijdagavond het eerste punt in 2017 en daar kan trainer Alfons Groenendijk wel op bouwen. Hij beseft dat het ontlopen van degradatievoetbal lastig wordt, maar hij acht het absoluut niet onmogelijk.

"Deze club heeft een hele reeks duels achter elkaar verloren. Het vertrouwen was weg, we zijn bezig om dat langzaam maar zeker terug te krijgen. Dan begin je met weinig weggeven en van daaruit proberen het initiatief te pakken. Dat is aardig gelukt", analyseert de eindverantwoordelijke bij ADO Den Haag de wedstrijd tegen FC Twente (1-1). 

"Ik zie dit punt ook als een bouwsteen. Het vertrouwen dat we vorige week tegen Feyenoord (0-1, red.) getankt hebben ook", gaat Groenendijk verder voor de camera van de NOS. "We hebben een doel met elkaar, ik wil dat de hele kleedkamer dat uitstraalt. Het is een moeilijk karwei, maar niet onmogelijk. Ik weet zeker dat wij in alle wedstrijden die nog gaan komen een resultaat kunnen halen. Ook al zijn we hier en daar al afgeschreven, maar ik geloof daar niet in."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner