25.02.2017 10:27

Guardado: "Blijf hier nog graag een seizoen"

Andrés Guardado (r.) schiet op doel. Mark van der Maarel (l.) is net te laat om te blokkeren. (12-02-2017)
Andrés Guardado (r.) schiet op doel. Mark van der Maarel (l.) is net te laat om te blokkeren. (12-02-2017)

PSV lijkt tot 2018 te kunnen rekenen op Andrés Guardado. De belangrijke Mexicaan op het middenveld kijkt daarbij naar zijn eigen plezier, maar ook naar het Wereldkampioenschap in 2018.

Afgelopen winter werd Guardado gelinkt aan een vertrek naar de Verenigde Staten. Atlanta United wilde de routinier graag toevoegen aan de selectie, maar zette uiteindelijk niet door. "Er was inderdaad interesse van die club, maar die is niet concreet geworden." De belangstelling zette Guardado wel aan het denken. Sinds 2007 is hij al actief in Europa.

"Voetballen in de Verenigde Staten is zeker interessant. Het voetbal daar zit in de lift en het is dichter bij Mexico. Ik heb bijna mijn hele loopbaan in Europa gespeeld en op de gevorderde leeftijd van dertig jaar denk je er wel eens over na om dichter bij je familie te zijn." Toch gaat het presteren in het Europese voetbal voorlopig voor een terugkeer naar zijn thuisland.

"Het belangrijkste is het sportieve en ik wil tot het WK in 2018 op het hoogste niveau blijven spelen", is Guardado duidelijk in De Telegraaf. "Daarom zou het ideaal zijn om tot die tijd in Europa te blijven. Mijn contract bij PSV loopt na dit seizoen nog een jaar door en ik blijf hier met alle plezier nog een seizoen." Guardado speelt sinds 2014 in dienst van PSV en kan in het seizoen 2017/2018 voor zijn honderdste duel in de Eredivisie gaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner