25.02.2017 13:36

Onana hoopt op rentree in de Primera División

André Onana tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Ajax. (22-01-2017)
André Onana tijdens de wedstrijd FC Utrecht - Ajax. (22-01-2017)

André Onana maakt dit seizoen veel indruk als eerste doelman van Ajax. De sluitpost uit Kameroen hield al zeven keer op rij de nul. Onana hoopt in de toekomst terug te keren naar Spanje en in de Primera División te mogen keepen.

Onana is afkomstig uit de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar verliet de club uit Catalonië in de winter van 2015. "Ik moest wel vertrekken, het was een beslissing die ik móest nemen om te groeien als keeper", vertelt Onana aan Marca. "Je weet nooit of ik bij Barcelona geslaagd zou zijn. Ik werd gewaardeerd, maar Barcelona had toen een geweldige keeper als Claudio Bravo, ik zag geen kansen. Nu heb ik mijn gelijk gekregen. Als ik nog bij Barça zat, zou het moeilijker voor me zijn geweest."

De doelman heeft een contract tot de zomer van 2018 bij Ajax en hoopt in de toekomst nog de overstap naar de Primera División te kunnen maken. "Eén van de beste competities ter wereld. Iedereen zou daar graag willen spelen. Maar voor nu wil ik graag hier blijven, bij Ajax. Om beter te worden. De tijd zal het leren", aldus de pas twintigjarige sluitpost, die zeer ambitieus is. "Ik wil in de toekomst wel weg bij Ajax, naar een grotere club. Ik hoop één van de beste keepers ter wereld te worden."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner