25.02.2017 16:44

SC Cambuur tankt vertrouwen voor halve finale

Sander van de Streek (l.) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten van SC Cambuur. De middenvelder is opnieuw trefzeker. (24-02-2017)
Sander van de Streek (l.) wordt gefeliciteerd door zijn ploeggenoten van SC Cambuur. De middenvelder is opnieuw trefzeker. (24-02-2017)

SC Cambuur won vrijdagavond op indrukwekkende wijze van directe concurrent MVV Maastricht. In eigen stadion liet de ploeg van trainer Sipke Hulshoff geen spaan heel van de zwak spelende Limburgers: 4-0.

"Als je tegen zo'n tegenstander zo'n wedstrijd op de mat legt, laat je wel even zien dat je heel goed kan voetballen", glunderde Hulshoff in gesprek met Omrop Fryslân. Volgens de oefenmeester heeft zijn ploeg de laatste tijd stappen gemaakt. "Hier staat een zeer tevreden trainer. We hebben dit eerder al laten zien in de thuiswedstrijden tegen FC Dordrecht en Helmond Sport, maar speelden twee weken geleden teleurstellend gelijk tegen Fortuna Sittard."

MVV kwam er vrijdag echter geen moment aan te pas in het Cambuurstadion. Door doelpunten van Sander van de Streek, Jamiro Monteiro, Martijn Barto en Stefano Lilipaly wonnen de Leeuwarders uiteindelijk met 4-0 van de Limburgse ploeg. Hulshoff: "We zijn gewoon een goed voetballende ploeg, we kunnen in een heel hoog tempo spelen en wisselen vaak van positie. Bovendien proberen we heel 'hoog' te spelen. In deze wedstrijd stonden we bijna negentig minuten tegen de middellijn."

Het soms oogstrelende voetbal zorgde voor een feeststemming (zie video) in het goed gevulde stadion. SC Cambuur kan door de zege op MVV met vertrouwen afreizen naar Alkmaar voor de halve finale van de KNVB Beker. Doelpuntenmaker Van de Streek is er dan in ieder geval ook bij. "Dit was een heerlijk avondje. Voetbal is altijd leuk, maar dit maakt het natuurlijk nog veel leuker. Als je dan 4-0 wint van een directe concurrent die ook nog eens boven je staat, dan geeft dat alleen maar een goed gevoel."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner