25.02.2017 21:39

Willem II bezorgt supporters goede carnaval

Willem II-speler Anouar Kali probeert met de bal langs Kevin Vermeulen van Excelsior te dribbelen. Laatstgenoemde doet een uiterste krachtsinspanning om de bal te ontfutselen bij Kali. (25-02-2017)

Excelsior was zaterdagavond een uur lang de betere ploeg tegen Willem II. De bezoekers sloegen echter tweemaal in één minuut toe, een klap die de Rotterdammers niet meer te boven kwamen. Dico Koppers en Erik Falkenburg zorgden voor de doelpunten.

Na de 4-0 nederlaag tegen Heracles Almelo van vorige week was Excelsior afgezakt naar de zeventiende plek. Er zijn punten nodig in Kralingen. De boodschap leek aangekomen te zijn bij Excelsior. In de eerste helft waren de Rotterdammers de bovenliggende partij tegen Willem II. Excelsior had het meeste balbezit en dreiging voor het doel, maar telkens ontbrak de precisie in de eindpass waardoor grote kansen uitbleven.

De Tilburgers gunden de thuisploeg de bal. En bleken in de counter levensgevaarlijk. Zo waren de beste kansen voor rust voor Willem II. Falkenburg stuitte van dichtbij op de benen van doelman Warner Hahn. En een kopbal van Fran Sol ging net naast het doel van de Excelsior-goalie. Vlak voor rust kwam Excelsior nog dichtbij de voorsprong. Een vlammend schot van Khalid Karami kwam op de lat terecht.

Het spelbeeld veranderde na rust niet. Excelsior had de wedstrijd onder controle. De mannen van Mitchell van der Gaag bleven echter moeite hebben om tot kansen te komen. Op twee schoten van Nigel Hasselbaink na, werd doelman Kostas Lamprou zelden getest.

En daarvoor betaalde Excelsior de dure rekening. Binnen een minuut zouden de bezoekers tweemaal genadeloos toeslaan. Eerst was het Koppers die de bal in tweede instantie achter doelman Hahn kreeg. Direct daarna was het invaller Jordy Croux met de goede actie. De buitenaanvaller vond met zijn voorzet Falkenburg die van dichtbij binnen kon koppen.

Zo leek er de hele wedstrijd niets aan de hand voor de Rotterdammers, maar stond de club uit het niets 0-2 achter. Excelsior was na de plotselinge achterstand even van slag en had het geluk dat Falkenburg een grote kans op de 0-3 miste. De club uit Kralingen ging wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wederom kwam de ploeg moeizaam tot kansen.

Fran Sol liet een enorme kans liggen om de genadeklap uit de delen aan Excelsior. Zo bleef de nummer zeventien van de Eredivisie tot de laatste minuten op zoek naar de 1-2, maar gescoord zou er niet meer worden op Woudestein. Wel zou Excelsior de wedstrijd met tien man eindigen. Invaller Danilo Pantić raakte Darryl Lachman hard en kreeg de rode kaart voor deze smerige overtreding.