25.02.2017 21:20

Sporting wint, Dost op koers voor record

Sporting CP heeft zaterdag dankzij Bryan Ruiz en Bas Dost een zege geboekt bij Estoril Praia. Oud-FC Twente- en PSV-spits Ruiz scoorde na 22 minuten de openingstreffer, Dost bepaalde in de 86e minuut de eindstand op 2-0 toen hij een strafschop benutte. Luc Castaignos bleef de hele wedstrijd op de bank bij de club uit Lissabon.

De Nederlander Bas Dost beleeft een goed seizoen bij Sporting. In twintig wedstrijden staat de teller nu op achttien doelpunten. Als hij deze goede lijn doorzet dan ligt hij op koers om zijn persoonlijke record te verbreken. Tijdens het seizoen 2011/2012 dat hij topscorer werd van de Eredivisie met 32 doelpunten stond de teller na twintig wedstrijden op negentien doelpunten.

Sporting verkleint door de zege in de streekderby de achterstand op stadgenoot Benfica weer tot tien punten. Benfica won vrijdag al met 3-1 van Chaves. Nummer twee FC Porto komt zondag nog in actie. Die ploeg moet op bezoek bij Boavista.