26.02.2017 09:07

Woede Anastasiou richt zich op scheidsrechter

Roda JC Kerkrade-trainer Yannis Anastasiou lijkt ontevreden tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC (16-10-2016).
Roda JC Kerkrade-trainer Yannis Anastasiou lijkt ontevreden tijdens het competitieduel Excelsior - Roda JC (16-10-2016).

Roda JC verloor zaterdagavond met 3-0 van sc Heerenveen. Trainer Yannis Anastasiou vond dat scheidsrechter Siemen Mulder een negatieve hoofdrol vervulde in het Abe Lenstra Stadion: "Het was een belachelijke beslissing."

Roda moest na 54 minuten verder met tien man na een rode kaart voor Mohamed El Makrini (zie onderstaande tweet). De woede bij Anastasiou ontstond echter niet door die beslissing van arbiter Mulder. De oefenmeester concludeerde, na het zien van de beelden, dat de straf voor El Makrini terecht was. "Maar ik ben boos over het afgekeurde doelpunt van Thanasis Papazoglou", vertelde Anastasiou in gesprek met FOX Sports.

De Limburgers leken op 1-1 te komen in het Abe Lenstra Stadion, maar Mulder besloot om de treffer te annuleren. "Ik vind deze beslissing belachelijk. Hij is twee meter lang en die ander is klein. Hij gebruikt gewoon zijn lichaam, het was gewoon een duel", verzuchtte Anastasiou. "Ik heb genoeg scheidsrechters meegemaakt overal in Europa. In Griekenland had het mij niet verbaasd, maar dat doelpunt is onterecht afgekeurd, honderd procent."

"Vandaag was de scheidsrechter gewoon een drama. We zijn bestolen, zeker weten", aldus de Griekse trainer van Roda JC, die niet heel verbaasd was dat sc Heerenveen in de slotfase nog uitliep naar een 3-0 voorsprong. "De laatste tien minuten gingen we meer risico nemen om wat te forceren. En dan maken zij nog twee doelpunten. De 3-0 was een penalty, maar volgens mij werd die te makkelijk gegeven."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner