26.02.2017 09:20

Van der Gaag aangeslagen: "Komt keihard aan"

Excelsior heeft zichzelf zaterdag in grote problemen gebracht door thuis te verliezen van Willem II (0-2). De Rotterdammers staan nu in de gevarenzone en gaan een zwaar programma tegemoet. Trainer Mitchell van der Gaag was aangeslagen.

"Dit komt hard aan, zeker in een thuiswedstrijd", vertelde de oefenmeester na afloop. "We begonnen goed aan de wedstrijd. In de tweede helft komen we binnen twee minuten op een 2-0 achterstand en dan wordt het heel moeilijk. Zo gaat het bij ons dit seizoen. We komen uit het niets op achterstand en dan valt heel snel ook de tweede. Uiteindelijk waren wij achterin niet scherp genoeg en hebben we te weinig kansen gecreëerd."

Door de thuisnederlaag is Excelsior afgezakt naar de zeventiende positie in de Eredivisie. De Kralingers hebben slechts één puntje meer dan hekkensluiter ADO Den Haag. De druk op Van der Gaag neemt toe. "Hoe ik dit ga omdraaien? Dat is een goede vraag. Als ik dat geweten had, had ik het allang gedaan. Ik snap de teleurstelling bij de fans, maar wij kunnen daar niet in blijven hangen. Er zijn nog tien wedstrijden en we moeten weer vooruit."

Na afloop was de onvrede bij de supporters van Excelsior groot. De ploeg van trainer Van der Gaag moet het de komende weken ook nog eens opnemen tegen AZ, sc Heerenveen en Ajax. "We moeten ons nu herpakken. Het wordt negatiever, daar moeten we ons tegen wapenen. Ik heb nog het gevoel dat ik de groep kan raken, zeker als ik vandaag de eerste helft zag. Maar dat besluit is ook niet aan mij, dat is aan andere mensen. Ik ga gewoon weer verder."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner